Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Gezamenlijke commissievergadering Omgeving en Economie / Sociaal Domein en Bestuur, 10 februari 2015 19:30:00

Algemene vergader informatie

Datum:
10 feb. 2015, 19:30
Locatie:
Raadzaal

Agenda

Hoofdvergadering

Raadzaal
  • Dit agendapunt heeft als doel een korte informatie uitwisseling van actuele
    onderwerpen tussen de commissieleden en de portefeuillehouders. Maximaal twee onderwerpen per fractie.
  • Verzocht is om een herziening van het bestemmingsplan van het perceel op de hoek Brinkstraat/Prins Hendrikstraat/Kokensteeg. Op dit perceel wil men een nieuwe vrijstaande woning bouwen. Deze inbreiding is in overeenstemming met de ‘Beleidsnota inbreidingslocaties’. Deze locatie oogt als een braakliggend terrein en de invulling met een vrijstaande woning zorgt voor een goede invulling van deze open plek in het gebied.
  • Verzocht is om een herziening van het bestemmingsplan van het perceel Baldersteeg 2 in Oud-Ootmarsum. Dit verzoek volgt op een Rood voor Rood-overeenkomst die is gesloten met de initiatiefnemer. De agrarische bedrijfsactiviteiten worden beëindigd en er wordt (voormalige) bedrijfsbebouwing gesloopt. Ter compensatie krijgt men de mogelijkheid om een nieuwe woning met bijgebouw te realiseren. De voormalige bedrijfswoning krijgt eveneens een woonbestemming.
  • Medio 2013 is de wijziging van de Winkeltijdenwet in werking getreden. De wetswijziging maakt het mogelijk een winkel 24 uur per dag, 7 dagen in de week, geopend te hebben dan wel bedrijfsmatige verkopingen te houden anders dan in een winkel.
  • De raad van Dinkelland werkt sinds 2003 met een planologische hoorcommissie die als taak heeft het horen van de zienswijze-indieners in het kader van bestemmingsplanprocedures. Een dergelijke wijze van horen is niet verplicht en heeft in het licht van bestemmingsplan-procedures geen formeel-juridische status. De informatie- en interactiefunctie van deze commissie wordt echter vanuit de raad zeer gewaardeerd. Dit voorstel voorziet er in dat de planologische hoorcommissie wordt opgeheven en dat haar informatie-en interactiefunctie op een andere wijze in de besluitvormingscyclus van de raad wordt geborgd.